helgfria vardagar måndag till fredag mellan kl 07:00 och 18:00.
2FA

Tvåfaktorsautentisering (2FA) - vad är det?

Tvåfaktorsautentisering, ofta förkortat (2FA), är en process för att validera en användares identitet. Detta görs genom att kräva två olika autentiseringsfaktorer, till exempel något som användaren vet (ett lösenord) och något som användaren har (en mobil enhet). 

Fördelar med 2FA

2FA är ett effektivt sätt att skydda dina medarbetarnas personliga och verksamhetsrelaterade tillgångar och online konton. Genom att använda en andra autentiseringsfaktor är det mycket svårare för någon som inte har tillgång till den extra faktorn att få åtkomst. Andra fördelar är att processen är både enkel och användarvänlig, samt i de flesta fall helt gratis att använda. 

Vanliga metoder för 2FA

  • SMS-textmeddelande – En kod skickas via textmeddelande som måste anges för att logga in. 
  • E-postverifiering – Ett e-postmeddelande med en unik kod skickas som måste anges för att logga in på kontot. 
  • Verifiering via mobilapp – En kod som genereras av en mobilapp (till exempel Google Authenticator eller Microsoft Authenticator) för att logga in. 
  • Biometrisk autentisering – Fysiska kännetecken som fingeravtryck och röstigenkänning används för att verifiera användarens identitet. 

Tillämpning av 2FA för företag

Företag av alla storlekar bör överväga att införa ett system för tvåfaktorsautentisering. Det ger ett extra säkerhetslagar som kan hjälpa till att skydda mot obehörig åtkomst till känsliga uppgifter, men också se till att anställda inte kan få tillgång till sådant de inte bör ha tillgång till. Tvåfaktorsautentisering är också särskilt användbart för företag som är beroende av tredjepartsleverantörer eller applikationer, eftersom det innebär att endast auktoriserade användare kan använda dem.  

 

Har du frågor eller vill veta mer om 2FA, kontakta oss gärna via formuläret nedan.

Kontakta oss via detta formulär. Du binder inte upp dig för något.
Vi hör av oss till dig inom 24 timmar.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.