helgfria vardagar måndag till fredag mellan kl 07:00 och 18:00.
IT-kostnader

SÄNK DINA IT-KOSTNADER MED 4 ENKLA STEG

1. Ha koll på dina licenser och hårdvara samt städa upp och inventera dina enheter

Det är lätt hänt att företag samlar på sig ett överflöd av licenser och när anställda slutar betalar man fortfarande för licenser som inte nyttjas. De flesta företag kan sänka sina IT-kostnader genom att städa i ”licensgarderoben”. Det är enkelt och lätt hanterbar. Denna process borde göras regelbundet för att optimera licensanvändningen.

Köper du licenser från många olika källor kan du samla dessa till en enda inköpskanal via din IT-leverantör. När de kommer från en och samma leverantör får du också bättre koll på dina fakturor och utgifter.

2. Skaffa en outsourcad driftlösning 

En outsourcad driftlösning innebär att ditt företag inte behöver göra några investeringar i sin egen infrastruktur samtidigt som kompetensen alltid finns inom räckhåll. När storleken på företaget förändras, nya affärsidéer föds och teknikskiften avlöser varandra så arbetar Netlit Solutions alltid utifrån tanken att en stabil IT-drift ska bidra till att göra din verksamhet mer konkurrenskraftig och lönsam.

En extern partner som sköter supporten är uppskattar av många företag, då det gör så att de kan fokusera helt  på sin kärnverksamhet. Genom att låta en kvalificerad IT-leverantör ta över ansvaret för det tekniska, sänker du inte bara dina IT-kostnader, utan ökar också effektiviteten. På köpet får du dessutom tillgång till specialistkunskaper.

3. Stabilisera IT-infrastrukturen

Stabilisering går ut på att skapa enhetlighet i företagets hårdvaror och mjukvaror.

Det kan vara så enkelt som att se till att alla i personalen har samma sorts datorer och operativsystem. Visserligen går det alldeles utmärkt att blanda Mac och PC, men att ha sju olika PC modeller kan skapa skapa problem. 

Att standardisera hela IT-infrastrukturen leder till att alla vet som vad funkar med vad. Det är också en viktig åtgärd för att eliminera de dolda IT-kostnaderna.

4. Flytta till molnet

Att skifta till en molnbaserad IT-lösning  är också ett smidigt sätt att sänka dina IT-kostnader. Dessutom är detta skonsammare mot miljön och alltså en bra åtgärd i ditt arbete att skapa ett mer hållbart företagande.

Tack vare virtualisering och många andra innovationer har molnet öppnat upp för möjligheten att hyra de resurser du behöver för just ditt företag behöver. Molnet blir inte heller gammalt och omodernt. Det uppdateras kontinuerligt utan att det kostar mer.

Genom att flytta över din verksamhet till molnet kan du både göra stora besparingar och förbättra företagets arbetsprocesser. Molnbaserad IT möjliggör för snabbare och mer integrerade arbetssätt och förbereder ditt företag för utvecklingen framöver.

Prata gärna med oss som jobbar dagligen med it-lösningar så få du rätt vägledning av våra IT-specialister hur enkelt och smidigt sätt du kan flytta dina servrar och data till molnet.

Vi finns här för dig

Om du vill komma igång snabbt med att dra ner dina kostnader så tveka inte ta kontakta oss. Du kan också boka en kostnadsfri konsultation här.

Kontakta oss via detta formulär. Du binder inte upp dig för något.
Vi hör av oss till dig inom 24 timmar.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.